Вітчизняні фармацевтичні компанії про готові працювати з МОЗ за "цінами 2013" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітчизняні фармацевтичні компанії про готові працювати з МОЗ за "цінами 2013"

Казна та Політика
395
Одна з українських фармацевтичних компаній офіційно поінформувала Міністерство охорони здоров’я України про готовність здійснити поставку вітчизняного препарату “Альфапег”, для лікування гепатиту С в рамках державних закупівель, за цінами 2013 року.
За словами директора ТОВ “Валартін Фарма” (компанія-власник і дистриб’ютор препарату “Альфапег”, – ред.) Андрія Розумного, в умовах девальвації гривні і введення ПДВ на ліки “це була б реальна економія бюджетних коштів, що дозволило б забезпечити лікуванням вдвічі більше хворих в рамках виділеного бюджетного фінансування”.
У МОЗ спочатку позитивно поставилися до пропозиції вітчизняного виробника.
ТОВ “Валартін Фарма” має право взяти участь в конкурсних торгах після їх офіційного оголошення”, – йдеться в листі заступника міністра Р. Салютіна.
Однак незабаром, як з’ясувалося, участь компанії в тендері було заблоковано умовами проведення держзакупівель.
“Перешкодою стали вимоги до проведення тендеру. МОЗ об’єднав в один лот препарат для лікування гепатиту С в різних дозуваннях, однак загальну кількість (86743 шт.) не поділив згідно з переліком дозувань. А це не дозволяє формувати цінові пропозиції потенційним учасникам торгів”, – йдеться в публікації “Дзеркало тижня”.
МОЗ, незважаючи на відповідне рішення Антимонопольного комітету України, поки змін в умови проведення тендера не вносив.
Як відомо, Антимонопольний комітет зобов’язав О.Мусія усунути порушення у сфері держзакупівель.
Нагадаємо, раніше українські ЗМІ писали про те, що з приходом нового міністра О.Мусія умови проведення тендерних закупівель у МОЗ порівняно з 2013 роком не змінилися, так як умови участі в тендерних закупівлях виписані під одного учасника.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас