Apple розробить платіжну систему iPhone Wallet — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple розробить платіжну систему iPhone Wallet

Технології&Авто
287
Apple розробить для свого смартфона платіжну систему iPhone Wallet в партнерстві з крупними платіжними системами, банками і роздрібними мережами. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
iPhone 6, який буде анонсований 9 вересня, стане першим смартфоном Apple, який отримає чіп безконтактної оплати NFC. Переговори про мобільні платежі Apple веде з компаніями Visa, MasterCard і American Express, деталі угоди будуть оголошені на тій же прес-конференції, де буде анонсований новий апарат.
Новий iPhone спростить процес оплати за рахунок вбудованого чіпа NFC і сканера відбитків пальців, застосованого ще в моделі iPhone 5S. В результаті користувач зможе оплачувати продукти одним торканням пальця. Представники вищеперелічених компаній не прокоментували інформацію про переговори.
Бен Баджарін (Ben Bajarin), аналітик Creative Strategies, зазначив, що, незважаючи на зусилля Google по впровадженню аналогічної системи Google Wallet, американські рітейлери її підтримку впроваджують повільно. Баджарін вважає, що Apple вдасться змінити ситуацію.
Річард Кроун, гендиректор консалтингової компанії Crone відзначає, що Apple вже має досвід роботи з платіжними рішеннями, і переказом грошових коштів, і зберігання даних користувачів, наприклад в фірмовому сервісі iTunes, який налічує 800 мільйонів акаунтів.
Раніше Apple запатентувала чіп, який поєднує функції NFC і зарядного пристрою. ЗМІ припустили, що таке рішення дозволить запровадити функції мобільної оплати в розумні годинники iWatch, анонс яких очікується 9 вересня 2014 р.
На даний момент досвід роботи з платіжними рішеннями з використанням сканера відбитків має компанія Samsung. Її смартфон Galaxy S5 дозволяє замість пароля відсканувати палець власника аккаунта PayPal.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас