Франція просить ЄЦБ послабити євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція просить ЄЦБ послабити євро

Валюта
619
Прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс закликав Європейський центральний банк до рішучіших дій щодо зниження вартості євро на тлі побоювань початку дефляції в регіоні.
“Грошово-кредитна політика почала змінюватися”, – заявив Вальс у своїй промові в літній школі Соціалістичної партії в Ла-Рошель. Він охарактеризував заходи ЄЦБ, прийняті в червні, як “сильний сигнал”, однак додав, що регулятору не варто на цьому зупинятися.
Слова Вальсу послідували після заяв глави ЄЦБ Маріо Драгі про те, що падіння інфляційних очікувань підштовхує Центральний банк почати кількісне пом’якшення.
Інфляція в єврозоні в серпні 2014 р. склала 0,3% щодо того ж місяця минулого року, свідчать попередні дані Статистичного управління Європейського союзу.
Інфляція в єврозоні залишається нижче 1% вже одинадцять місяців поспіль, тоді як цільовий рівень Європейського центрального банку (ЄЦБ) “трохи нижче 2%”.
Раніше глава ЄЦБ Маріо Драгі заявляв, що регулятор досить швидко просувається в питанні підготовки до QE. Він вважає, що така програма здатна істотно поліпшити ситуацію з кредитуванням і, як наслідок, підвищить інфляцію.
Разом з тим, багато експертів сумніваються, що пан Драгі піде на такі рішучі заходи найближчим часом. Так, наприклад, в середу міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що ринок перебільшив готовність глави ЄЦБ Маріо Драгі до подальшого пом’якшення грошово-кредитної політики.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас