Найближчими днями курс гривні зміцниться до 12,5-13 грн/дол - ФІДОБАНК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найближчими днями курс гривні зміцниться до 12,5-13 грн/дол - ФІДОБАНК

Валюта
2576
Різкий стрибок курсу, що мав місце минулого тижня, був обумовлений більшою мірою діями спекулянтів на тлі складної ситуації на Сході країни, а також цілеспрямованої інформаційної атаки з метою посіяти паніку серед населення і спровокувати масову купівлю іноземної валюти на готівковому ринку. На українському валютному ринку в даний час складаються всі передумови для зміцнення курсу національної валюти вже в найближчі дні, вважають аналітики ФІДОБАНКа.
“Угоди, які здійснювалися на міжбанківському валютному ринку за завищеним курсом, характеризувалися малими обсягами, тому не відображали реальний ринковий курс. Швидкый стабілізації ситуації на валютному ринку, а також зниженню панічних настроїв, сприятиме цілий ряд факторів. Насамперед, ринок почне відчувати позитивний вплив цілого комплексу заходів, які вже впровадив і ще розробляє Національний банк України. В їх числі обов’язковий продаж 100% валютних надходжень експортерами, перегляд вимог до відкритої валютної позиції банків та облік в ній індексованих до курсу долара цінних паперів, які дозволять збільшити пропозицію іноземної валюти на ринку, а також додаткові заходи контролю та моніторингу. Істотну допомогу в цьому процесі НБУ нададуть і самі банкіри, особливо в плані недопущення валютних спекуляцій”, – упевнені в банку.
Ще одним значущим фактором для стабілізації ситуації стане заплановане на початок вересня виділення Україні другого траншу кредиту МВФ у розмірі 1,4 млрд доларів і 500 млн доларів від Світового банку. “ФІДОБАНК впевнений, що вже на початку вересня ситуація на валютному ринку України стабілізується, а курс національної валюти зміцниться до економічно обгрунтованого рівня в 12,5-13 грн за долар США. Цьому сприятимуть як рішучі дії керівництва НБУ, в тому числі по боротьбі з валютними спекуляціями, так і спільні злагоджені дії всього банківського співтовариства”, – заявив Олександр Адаріч, власник і голова правління ПУАТ «ФІДОБАНК» 
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас