Ніби в 90-х: Міненерго активно розробляє графіки віялових відключень електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ніби в 90-х: Міненерго активно розробляє графіки віялових відключень електроенергії

Енергетика
7058
Електроенергію будуть відключати вранці і ввечері на кілька годин.
Як передає прес-служба “Прикарпаттяобленерго”, Міністерство енергетики та вугільної промисловості наказало енергопостачальним компанія розробити графіки віялових відключень світла.
“Прикарпаттяобленерго” повідомляє про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, так, як це було в 90-х роках, у зв’язку з виникненням дефіциту потужностей в об’єднаній енергосистемі України. Виконуючи рішення державного підприємства “Національна енергокомпанія України “Укренерго” і профільного міністерства, енергетики змушені вводити так звані графіки аварійних відключень з метою економії палива.
В Івано-Франківській області відключення, у разі необхідності, будуть проходити вранці з 9 до 11 годин і ввечері з 20 до 22 годин.
“Для кожної області є встановлені конкретні ліміти потужності. В разі, якщо область перевищить споживання електроенергії, в дію введуться графіки аварійних відключень. Зараз наша область не вкладається в певні ліміти, тому відключення цілком вірогідні”, – наголошується в повідомленні.
Енергетики просять по мінімуму використовувати електроприлади в періоди пікового навантаження.
У повідомленні також наголошується, що близько 50% електроенергії в Україні виробляють ТЕС, що працюють на газу або вугіллі. Дефіцит газових поставок і зупинка 80% шахт створили дефіцит енергоносіїв.
За матеріалами:
censor.net.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас