"Газпром" майже в півтора рази знизить ціну на газ для Киргизії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" майже в півтора рази знизить ціну на газ для Киргизії

Енергетика
811
Російська компанія “Газпром” з 1 жовтня майже в півтора рази знизить ціну на газ, що поставляється на північ Киргизії, – з 224 до 165 доларів за тисячу кубометрів. Про це заявив в неділю президент республіки Алмазбек Атамбаєв, передають російські ЗМІ.
За словами Атамбаєва, на переговорах з керівником російської компанії сторони домовилися, що “з 1 жовтня поточного року” Газпром “постачатиме газ на північ країни за ціною 165 доларів за тисячу кубів, замість 224 доларів, тобто газ в Бішкеку та інших містах півночі країни подешевшає майже в півтора рази”.
“Уже виділені перші 262 мільйони рублів на проведення ремонту газових розподільних мереж. Як і було обіцяно, в листопаді місяці цього року “Газпром” приступає до активної розробки, пошуку газу на родовищах Майлі-Суу-4 і Кокарт в Жалал-Абадської області. Запаси газу на цих ділянках – близько 2,5 мільярда кубометрів”, – повідомив він.
У квітні було підписано договір купівлі-продажу 100% акцій киргизького національного газового оператора ВАТ “Киргизгаз” “Газпромом”. Всі активи “Киргизгазу” передані ВАТ “Газпром” за символічну ціну один долар.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас