Споживдовіри в Британії досягла максимуму за 9 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживдовіри в Британії досягла максимуму за 9 років

Світ
129
Індекс споживчої довіри у Великобританії в серпні підвищився на 3 п. і знову досяг рекордного значення з березня 2005 р.
Показник в даному місяці збільшився до 1 п. з липневих -2 п., повідомляється в дослідженні компанії GfK NOP Ltd., яка розраховує цей індикатор. В позаминулому місяці індекс піднімався до 1 п. В серпні 2013 індекс був зафіксований на рівні -13 п., а в серпні 2012 р становив 29 п.
“По всій видимості, ми домоглися відносної стабільності індексу, – відзначив керуючий директор з соціальних досліджень GfK Нік Мун. – Після кількох місяців постійного підвищення в останні чотири місяці індекс знаходиться в діапазоні від 0 до -2 п.”.
Субіндекс ставлення споживачів до загальної ситуації в економіці в Британії в найближчі 12 місяців збільшився в серпні на 2 п. відносно минулого місяця до 11 п.
Підіндекс, що відображає готовність споживачів витрачати кошти на великі покупки, додав 2 п. І склав 1 п.
В ході дослідження GfK, проведеного з 1 по 17 серпня на замовлення Єврокомісії, було опитано 2 тис. громадян старше 16 років.
Варто відзначити, що найменше значення індексу споживчої довіри, що розраховується з 1974 р, було відзначено в липні 2008 р – 39 п. Середній показник за всю історію становить 9 п.
Зростання компаній сфери послуг, формуючої основну частину економіки Великобританії, сповільнилося протягом трьох місяців до серпня, випливає з опитування Конфедерації британської промисловості (CBI).
Згідно з опитуванням понад 200 компаній, зростання обсягів бізнесу сповільнилося, хоча майже всі очікували побачити поліпшення в найближчі три місяці.
“Це не означає, що відновлення економіки тепер під питанням”, – заявила Катя Холл, заступник генерального директора Конфедерації британської промисловості.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас