В Херсонській області виявлено плантацію конопель майже на 10 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Херсонській області виявлено плантацію конопель майже на 10 млн грн

Кримінал
1003
За підрахунками експертів, з 500 двометрових кущів після їх переробки і подальшого продажу вартість зілля за цінами “чорного ринку” становила б не менше 10 мільйонів гривень. Власниками наркотичної плантації виявилася сім’я фермерів з курортного району області, повідомили в прес-службі ВЗГ УМВС України в Херсонській області.
Працівники ВБНОН УМВС встановили, що окрім наркотичної плантації, сім’я має великі поля баштанних та зернових. Щоб насадження коноплі швидше росли і для приховування їх від сторонніх очей, кущі висадили в теплицях, які цілодобово охоронялися спеціально найнятими для цього людьми. Один з працівників господарства був закріплений за роботами саме на конопляних теплицях. Він підв’язував, підживлював і поливав кущі. На вирощування конопель фермерська родина грошей не шкодувала, навіть підвела систему водопостачання. У мережі Інтернет син господаря досконало вивчив всі рекомендації по правильній висадці, поливу і підживленню конопель, листувався з такими ж плантаторами.
Як повідомив начальник ВБНОН УМВС Олексій Добровольський, фермери вже підшукували покупців свого товару. І їм “не пощастило” замаскувати посіви від міліції. Зараз відібрано кілька кущів, які спрямовані на експертизу. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України “Посів або вирощування снотворного маку чи конопель” (карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас