Російському мільярдеру Тимченку віддадуть будівництво Керченського моста без конкурсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російському мільярдеру Тимченку віддадуть будівництво Керченського моста без конкурсу

Нерухомість
3279
Будівництво Керченського моста може бути проведено без конкурсу, причому проект здійснюватиме «Стройтрансгаз» Геннадія Тимченка. Cубпідрядниками в такому випадку стануть «Мостотрест» і УСК «Мост». Офіційно ця інформація поки не підтверджується, але і не спростовується.
Раніше в якості можливих генпідрядників називалися «Стройтрансгаз» і НВО «Мостовик», але оформленого рішення досі немає. Участь у проекті «Мостовика», який перебуває в процесі банкрутства, лобіює Сбербанк, його найбільший кредитор і власник 20-відсоткового пакета.
Проектування мосту веде держкомпанія «Автодор». Вона розробила вісім проектів, з яких найдешевший оцінюється в 283 мільярди рублів, а найдорожчий – в 376,5 мільярда рублів. Вартість багато в чому залежить від того, чи буде прокладений тунель під морським дном.
Цільова програма розвитку Криму передбачає виділення на Керченський міст 246 млрд рублів бюджетних коштів. Це робить проект найдорожчим інфраструктурним підрядом в новітній історії.
У серпні Тимченко заявляв про готовність побудувати в Керченській протоці тунель за 40 мільярдів рублів. Компанія, не чекаючи рішення, вже почала готуватися до будівництва. Зокрема, підрядник вже вибрав потенційних розробників проекту, підготував графік робіт, схему розташування будмайданчиків і визначив технологію будівництва моста.
За матеріалами:
РБК daily
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас