Восени ЗАЗ почне працювати в "сплячому" режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Восени ЗАЗ почне працювати в "сплячому" режимі

Фондовий ринок
2028
З 15 жовтня Запорізький автомобільний завод перейде в “сплячий” режим.
Про це заявив почесний президент корпорації “Укравто” Таріел Васадзе.
За словами Васадзе, повністю зупиняти ЗАЗ не будуть, але виробництво перейде в “сплячий режим”. ЗАЗ буде продовжувати робити машинокомплекти для GM Єгипет і експорту автомобілів в Казахстан, Узбекистан і Білорусь. Завод буде працювати на мінімальній потужності 6 автомобілів на годину.
В такому режимі завод працюватиме три місяці. По закінченні цього часу Васадзе сподівається, що ситуація в Україні налагодиться і ЗАЗ зможе заробити активніше.
Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з’явилися повідомлення про те, що на Запорізькому автозаводі відбулися великі скорочення кадрів, а сама марка може бути ліквідована. Однак на самому ЗАЗ цю інформацію спростували, визнавши, однак, що через складну ситуацію в країні і нестабільному курсу ЗАЗ довелося знизити активність.
А тим часом завод вже почав втрачати важливих партнерів. Казахстанська фірма AllurAuto, яка займалася великовузловим складанням автомобілів ЗАЗ “Ланос” (під брендом Chance), заявила про припинення співпраці із Запорізьким автозаводом. Там пояснили рішення введенням нових норм техрегламенту для автомобілів, а також нестабільною обстановкою в Україні. Chance, будучи одним з найбільш дешевих пропозицій на казахстанському ринку, користувався там великою популярністю.
За матеріалами:
Autoconsulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас