Malaysia Airlines звільнить 25% співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Malaysia Airlines звільнить 25% співробітників

Фондовий ринок
306
Близько чверті персоналу компанії Malaysia Airlines, загальна чисельність персоналу якої становить 20 000, незабаром, ймовірно, втратять роботу через план з реструктуризації компанії, що зазнає збитків, два літаки якої потрапили в авіакатастрофу цього року, заявляє джерело, безпосередньо знайоме з ситуацією.
План реструктуризації, який планується оприлюднити в кінці поточного тижня, включатиме скорочення кількості маршрутів, а також скорочення 5 000-6 000 осіб, відповідно до анонімного джерела. Джерело не уповноважене публічно обговорювати план реструктуризації.
Очікується, що мажоритарний власник авіаперевізника, малайзійський державний фонд Khazanah Nasional Bhd, оприлюднить план реструктуризації компанії 28 серпня. Khazanah, який є власником 69,37% акцій авіаперевізника, офіційно відомого як Malaysian Airline System Bhd (MAS), раніше цього місяця заявив, що викуповує MAS за $435 млн.
Збитки
Очікується, що 28 серпня MAS оголосить про результати другого кварталу, які покажуть зростання збитків. MAS боролася зі спадом в бізнесі відтоді, як в березні літак рейсу MH370 з невідомої причини зник, що призвело до найгірших квартальних показників компанії за період з січня до травня за останні два роки.
Проблеми компанії посилилися 17 липня, коли літак рейсу MH17 був збитий над Україною, внаслідок чого загинули 298 осіб. І зараз, на думку аналітиків, авіакомпанія оприлюднить свої найгірші результати за квартал з квітня до червня з причини відміни бронювання, зменшення кількості пасажирів і високі невиробничі витрати.
Те саме джерело повідомило агентству Reuters в липні, що Khazanah планує зняти акції компанії з котирування на біржі, оскільки компанія зазнає чистих збитків ось уже три роки, і оголосить план реструктуризації в кінці серпня.
Представник Khazanah заявив, що не буде надавати коментарі з цього приводу. Офіційні особи MAS також не прокоментували ситуацію.
Прем’єр міністр Наджиб Разак, який також є головою Khazanah, ще повинен затвердити план реструктуризації авіаперевізника, що з політичної точки зору розумно.
Пом’якшити удар
Незважаючи на те, що 5000-6000 осіб втратять роботу, що стане показником значного зменшення компанії, аналітики заявляють, що багатьом колишнім співробітникам буде запропонована робота в інших державних установах, щоб пом’якшити удар для них та їхніх сімей. Близько 13 000 співробітників MAS входять до профспілки працівників MAS.
Авіакомпанія та її ключові акціонери ведуть переговори з банками щодо ретельної ревізії компанії, яка може включати частковий продаж інженерно-технічного підрозділу і модернізацію застарілого флоту, заявляють джерела, які беруть участь у переговорах.
Також в рамках плану у компанії може з’явитися новий президент, а також інші керівні кадри. Акції MAS залишилися незмінними, за ціною 25,5 сен у понеділок. Від початку року вони впали на 17,7%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас