Фіни радіють дешевому сиру і дякують Путіну за продуктові санкції (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіни радіють дешевому сиру і дякують Путіну за продуктові санкції (ФОТО)

Світ
4691
Продовольчі санкції, введені Росією проти західних країн у відповідь на секторальні обмеження, не досягають своєї мети. Наприклад, у Фінляндії жителі цілком раді продуктовому ембарго, під яке потрапили продукти Valio, зокрема, сири Oltermanni, що сильно подешевшали в фінських магазинах. Фіни буквально змітають товар з прилавків магазинів і дякують за санкції президента РФ. Зауважимо, що в Росії ситуація складається інакше – деякі прилавки пустують.
“Фіни цілком задоволені санкціями Путіна і запрошують петербуржців у гастрономічні тури”, – пишуть користувачі Twitter. У цій соцмережі з’явилася фотографія з магазинів Суомі, де зі знижкою продаються продукти Valio, що призначалися для продажу в Росії.
Фіни радіють дешевому сиру і дякують Путіну за продуктові санкції (ФОТО)
На ній зображений усміхнений фін з чотирма пачками Oltermanni і табличка, що пропонує купити “санкційні” продукти з великою знижкою. Напис говорить: “Spasibo Putin: Nyt juusto on halpaa!”, Що перекладається як “Спасибі, Путін. Сир тепер дешевий!”. За 250 грамів сиру Oltermanni продавці просять всього 99 євроцентів.
Додамо, що кілька днів тому фінські видання писали про те, що здешевілі товари розходяться дуже швидко. Так, портал Patarumpu повідомляв про те, що супермаркет Prisma в рекордно короткі терміни продав місячні запаси сиру Oltermanni.
Згідно з повідомленням, на склад магазину було доставлено в цілому 100 тисяч кілограмів сиру Oltermanni, що приблизно відповідає місяцю “нормальних” продажів цього товару. “Це дуже рідкісна ситуація для фінського ринку їжі. В інтересах усіх сторін, які займаються великою кількістю свіжих продуктів, продавати їх клієнтам якомога швидше. Фінські споживачі в цих обставинах виявляються у виграші”, – зазначали представники магазина.
Відзначимо, напередодні уряд РФ вирішив дещо урізати список заборонених товарів з-за кордону, дозволивши, наприклад, деякі безлактозні товари. Після цього фінський концерн Valio заявив, що 22 серпня зможе відновити експорт безлактозної продукції до Росії, передають “Ведомости”. Крім того, концерн також працює над тим, щоб змінити склад своєї звичайної продукції для Росії і на її основі виробляти безлактозні товари.
Варто зауважити, що на самій Росії продовольчі санкції позначаються негативним чином. Як відзначає DW-World, публікуючи фотографії порожніх прилавків, з деяких мережевих магазинів почали зникати цілі групи товарів, наприклад, овочі і фрукти, молочна продукція – сметана, вершкове масло, сири.
Видання наводить у приклад кілька столичних магазинів. Так, у супермаркеті мережі “Ашан”, розташованому в торговому центрі “Гагарінський”, спорожніли стелажі сирного відділу, а також відділу, де торгують м’ясом птиці. В Алтуф’єво покупці сфотографували порожній рибний прилавок у магазині тієї ж мережі.
Фіни радіють дешевому сиру і дякують Путіну за продуктові санкції (ФОТО)
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас