ЗАЗ практично зупинив роботу - на підприємстві пройшло скорочення робочих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗАЗ практично зупинив роботу - на підприємстві пройшло скорочення робочих

Фондовий ринок
1767
Запорізький автозавод оголосив, що практично зупинив роботу через ситуацію в країні.
“В даний момент на Запорізькому автомобільному заводі виробництво автомобілів і автобусної техніки практично зупинено по ряду причин. В ситуації, коли більш ніж у півтора рази девальвувала національна валюта, що призвело до зниження купівельної спроможності громадян України, коли в східному регіоні фактично йде війна, повністю зупинені продажі в Луганській та Донецькій областях, в умовах обвалу продажів нових автомобілів на ринку України і фактичної зупинки експортних поставок в РФ, виробляти автомобілі “на склад” економічно недоцільно”, – йдеться в повідомленні підприємства, оприлюдненому на сайті асоціації “Укравтопром”.
На підприємстві пройшло скорочення робочих, проте його масштаби не уточнюються. Повідомляється тільки, що звільнена невелика частина співробітників.
ЗАЗ запевняє, що обсяги виробництва будуть збільшені, як тільки ситуація в Україні стабілізується.
За даними “Укравтопрому”, в липні ЗАЗ випустив всього 8 автомобілів. За сім місяців цього року було випущено 10 950 транспортних засобів.
Нагадаємо, що група “АІС” вирішила з 1 серпня призупинити виробництво автомобілів на Кременчуцькому автоскладальному заводі в зв’язку з обвалом ринку та припиненням підтримки вітчизняних підприємств.
ЗАЗ контролює депутат Верховної Ради від групи “Економічний розвиток” Таріел Васадзе.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас