Закон про реструктуризацію іпотечних валютних кредитів буде прийнятий на початку вересня - прогноз Мінфіну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про реструктуризацію іпотечних валютних кредитів буде прийнятий на початку вересня - прогноз Мінфіну

Кредит&Депозит
9130
Міністр фінансів України Олександр Шлапак прогнозує, що закон про реструктуризацію іпотечних валютних кредитів буде прийнятий в цілому на початку вересня. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак на брифінгу в Кабінеті міністрів України.
“На сьогоднішній день напрацьовано компромісний законопроект, автором якого є НБУ. Ми як Міністерство фінансів його повністю підтримуємо. Цей законопроект знаходиться сьогодні в парламенті. Він прийнятий в першому читанні. Маю надію, що в перших числах вересня він буде прийнятий”, – сказав Шлапак.
Зокрема, він повідомив, що законопроект, напрацьований НБУ, передбачає кілька новацій.
“Ми розуміємо, що люди, які брали позику по 8 і по 5 (гривень за долар), вони будуть мати величезні проблеми. Ми також поділяємо точку зору, що всі учасники повинні нести відповідальність: як людина, як банк, так і держава. Саме такий принцип покладений в основу. Ми обчислюємо в гривнях ту суму, яку станом на 1 січня платив громадянин згідно зі своєю кредитною угодою. Саме цю суму він сплачуватиме надалі. Якщо громадянин без затримки сплатить всі свої платежі, то анулюється цей хвіст, який він повинен сплатити за курсом 12 грн за дол. Якщо він не заплатить, то з таким позичальником буде йти вже зовсім інша розмова”, – повідомив глава Мінфіну.
Він підкреслив, що ті, хто не сплатить кредит за курсом 8, будуть змушені платити по 12 грн за дол.
Нагадаємо, 3 липня 2014 р. народні депутати підтримали в першому читанні законопроект № 4185а-2 “Про реструктуризацію кредитних зобов’язань з іноземної валюти в національну валюту України – гривню”. За відповідне рішення проголосували 289 депутатів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас