Продажі турів в Росії впали на 25% - через банкрутства турфірм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі турів в Росії впали на 25% - через банкрутства турфірм

Світ
259
На російському туристичному ринку відзначено незвичайне для серпня падіння продажів. За попередніми оцінками туроператорів, число проданих турів скоротилося приблизно на чверть, за підсумками місяця результат може погіршитися, повідомляє Інтерфакс з посиланням на виконавчого директора Асоціації туроператорів Росії (АТОР) Майю Ломідзе.
«Літо 2014 року – безпрецедентно важке», – заявила Ломідзе, пояснивши, що довіра росіян до турфірмам виявилася підірвана крахом відразу декількох турфірм. За її словами, вже до кінця літа з ринку можуть бути змушені піти невеликі туроператори.
«Частина дрібних компаній можуть почати працювати як турагентства або піти з ринку, але серйозних наслідків від цього ми не очікуємо», – сказала вона.
З початку літа з російського туристичного ринку пішли відразу кілька гравців, в тому числі великих, з причини фінансової неспроможності. 7 серпня 2014 року Слідчий комітет Росії порушив п’ять кримінальних справ за фактами незаконних фінансових операцій, якими займалися туристичні компанії «Лабиринт», «Роза ветров Мир», «Идеал-тур», «Нева» і «Экспо-тур». Справи порушено за ч.4 ст.159 Кримінального кодексу Росії (шахрайство). В СК вважають, що власники туристичних компаній знали про великі борги, але продовжували продавати путівки, вводячи клієнтів в оману.
Міністр культури Володимир Мединський, стурбований банкрутствами туроператорів, запропонував підняти бар’єр для входу на цей ринок. Зокрема, звучала ініціатива про підвищення внесків компаній в компенсаційний фонд «Турпомощь», який визволяє клієнтів збанкрутілих турфірм.
Мединський пояснив, що жорсткість правил ліцензування та підвищення бар’єру входу на туристичний ринок необхідні для захисту споживачів.
За даними Ростуризму, в першому кварталі 2014 року число російських туристів, що виїжджали за кордон, скоротилася на 4%. У числі популярних напрямків як і раніше лідирує Туреччина. Потік російських туристів в цю країну зріс за півроку на 13,5%, а в червні (порівняно з червнем 2013 року) – на 17%. За півроку в Туреччині відпочило майже 2 млн росіян. Аналітики АТОР вважають, що за підсумками року число російських туристів у Туреччині може вирости до 5 млн. У 2013 році їх було 3,08 млн, а в 2012-му – 2,5 млн.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас