Знову все з ніг на голову: автомобілі "для багатих" в Україні можуть подорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знову все з ніг на голову: автомобілі "для багатих" в Україні можуть подорожчати

Казна та Політика
5614
Мінфін збирається підняти ціну на автомобілі «для багатих». Як роз’яснили у прес-службі міністерства, запропонований ними новий законопроект скасовує транспортний збір при реєстрації машини, який був введений в минулому році. Замість нього з’явиться акцизний податок при купівлі автомобіля, і розмір цього податку – істотно вище.
Якщо закон приймуть, для невеликих авто з об’ємом двигуна 1-1,5 л акциз складе 20 євро (зараз – 37 грн), з обсягом 1,5-3 л – 90-180 євро (зараз – 94 грн), а з об’ємом понад 3 л – 1550-3000 євро (зараз – близько 600 грн). Ще вище фінансисти хочуть зробити акциз для популярних через свою економічності дизельних автомобілів: він складе 2,7 євро за 1 куб. см. обсягу двигуна (зараз – від 32 грн і вище, в залежності від обсягу). За рахунок цього акцизу будуть поповнювати державну казну, пояснюють у Мінфіні. Але прогнозу можливих надходжень до бюджету вони поки не надали.
За підрахунками гендиректора Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олега Назаренка, величина податку для автомобіля з дизелем, об’ємом від 2,5 л, складе більше 4000 євро. «Це знизить продажі авто, скоротить завезення нових моделей. І може не збільшити, а навпаки, зменшити доходи бюджету», – стверджує Назаренко.
Експерт автомобільного ринку Костянтин Кінбурн прогнозує, що найбільше від прийняття закону постраждають покупці, які віддають перевагу позашляховикам з об’ємом двигуна 2-3 л, адже для них, після введення акцизу, ціни можуть вирости на 20-30 тис. грн. Наприклад, «Фольксваген Туарег» подорожчає з 780 тис. грн до 800 тис. і більше.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас