Швейцарія відмовилася допомагати європейцям завозити продукти до Росії - в обхід російського ембарго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія відмовилася допомагати європейцям завозити продукти до Росії - в обхід російського ембарго

Аграрний ринок
1374
Швейцарія відмовилася допомогти європейським виробникам подолати російське ембарго на поставки продовольства з країн ЄС, повідомляє Wall Street Journal.
Як повідомили виданню в Міністерстві сільського господарства Швейцарії, багато виробників овочів і фруктів звернулися до Берну з проханням організувати поставки в Росію через цю країну, але влада конфедерації відкинула його.
Офіційний представник відомства Юрг Йорді пояснив, що Швейцарія видає сертифікати якості на всі експортовані товари і не може зробити те ж саме з продукцією, яка поступила в країну з-за кордону.
У Берні не уточнили, які саме країни намагалися використовувати Швейцарію для обходу російських санкцій.
Раніше Швейцарія попередила, що не приєднуватиметься до секторальних санкцій проти Росії, пояснивши це своїм нейтралітетом і бажанням виступати в якості миротворця. При цьому в Берні попередили, що не дозволять росіянам використовувати країну як лазівки для обходу західних санкцій.
У Берні погодилися ввести обмеження на поставки продукції подвійного призначення до Росії, але список санкцій Швейцарії в цілому вийшов дуже помірним у порівнянні з європейським чи американським. Саме тому країна не потрапила під російські заходи у відповідь.
Швейцарія може отримати вигоду від свого нейтралітету. Компанія InterCheese вже повідомила, що отримала пропозицію з РФ замінити голландську і італійську продукцію, що потрапила під російські санкції. Втім, в швейцарській компанії повідомили, що навряд чи зможуть замінити європейські сири через високі цін на свою продукцію, що не розрахована на масового споживача.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас