Число жертв лихоманки Ебола перевищило 1200 осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число жертв лихоманки Ебола перевищило 1200 осіб

Світ
608
Число жертв лихоманки Ебола досягло 1299 людей, повідомляє Associated Press з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ). Вірус був діагностований в цілому у 2240 осіб.
У період з 14 по 15 серпня вірус забрав життя 113 людей. З 16 серпня від лихоманки загинули ще 84 людини.
У зв’язку зі складною ситуацією, Всесвітня продовольча програма ООН оголосила про підготовку плану з доставки продовольства мільйону осіб у вражених захворюванням районах. “Я не можу пригадати, коли востаннє ми доставляли продовольство мільйону людей в умовах карантину”, – повідомила журналістам представник цієї організації Фадела Шаїб.
Поширення геморагічної лихоманки, спричиненої вірусом Ебола, почалося в лютому в селах в Західній Африці. На початку серпня представник ВООЗ визнав, що спочатку хвороба не була сприйнята досить серйозно.
Поширенню захворювання сприяло небажання родичів хворих відвозити заражених в лікарні або спеціалізовані центри. Крім того, загиблих від лихоманки ховали, не дотримуючись спеціально розроблених правил. В деяких випадках члени співтовариств, в яких стався спалах хвороби, не дозволяли експертам ввести карантин в зоні зараження.
Особливості вірусу
Смертність від вірусу Ебола досягає 90%. Інкубаційний період триває від двох до 21 дня. Люди залишаються заразними протягом 61 дня після появи симптомів хвороби.
Серед ранніх симптомів лихоманки Ебола – висока температура, слабкість, головний біль, болі в м’язах. Потім з’являються блювота, діарея, порушення функцій нирок і печінки і, в деяких випадках, внутрішня і зовнішня кровотеча. В ході хвороби уражається центральна нервова система. Вакцини від Еболи не існує, але пацієнти мають більше шансів вижити, якщо отримують лікування на ранній стадії хвороби.
Вперше Ебола була виявлена ​​в 1976 році під час двох одночасних спалахів, один з яких стався у селі поблизу річки Ебола в Демократичній Республіці Конго, а інша – у віддаленому районі Судану. Вакцина проти вірусу не розроблена до цих пір.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас