Вчителі-переселенці зможуть працевлаштуватися без диплома і трудової книжки - Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчителі-переселенці зможуть працевлаштуватися без диплома і трудової книжки - Мінсоцполітики

Казна та Політика
958
Напередодні нового навчального року Міністерство соціальної політики спільно з Міністерством освіти і науки погодило невідкладні і скоординовані дії, які нададуть можливість переселенцям із зони проведення АТО оперативно знайти роботу за місцем їх перебування, заявила Міністр соцполітики Людмила Денисова, повідомили в прес-службі Мінсоцполітики.
Зокрема, мова йде про вчителів загальноосвітніх шкіл та вихователів дошкільних установ, які не мають можливості надати відповідні документи для оформлення трудових відносин (паспорт, облікова картка платника податків, диплом про освіту, медична книжка і т.д.).
У разі, якщо такий громадянин не має документів, що підтверджують його стаж, відповідну інформацію надаватимуть органи Пенсійного фонду України, адже в базі даних ПФУ містяться індивідуальні відомості про страховий стаж кожного працівника. Розгляд відповідних звернень переселенців-педагогів ПФУ доручено проводити в оперативному порядку.
Як розповіла міністр, центрам зайнятості рекомендовано оперативно налагодити з місцевими органами управління освітою обмін інформацією в режимі он-лайн про наявність актуальних вакансій і претендентів на їх отримання. Аналогічний обмін інформацією буде здійснюватися з координаційними центрами, які допомагають вимушено переселеним громадянам. Відповідні установи будуть надавати дані щодо вчителів та вихователів з числа переселенців, які бажають знайти роботу.
Місцеві органи управління освітою повинні забезпечити безперешкодний прийом на роботу таких громадян на заявлені вакансії за направленням центрів зайнятості на підставі:
- Індивідуальних відомостей про застраховану особу;
- Документів, що підтверджують її фактичне місце проживання (надаються Державною міграційною службою);
- Документів про повне медичне обстеження;
- Отримання від особи згоди на обробку персональних даних в установленому законодавством порядку.
Після зарахування педагога-переселенця на відповідну посаду, місцеві органи управління освітою звертатимуться до відповідних закладів про підтвердження вказаних ним відомостей про освіту і кваліфікацію.
Загалом, термін проведення процедур отримання документів переселенця і його працевлаштування складе до двох місяців. При цьому конкретні терміни залежатимуть від ситуації кожної окремої людини, підкреслила Людмила Денисова.
Спільний лист Міністерства соціальної політики та Міністерства освіти і науки з відповідними інструкціями відправлено до Державного центру зайнятості, департаментів освіти і науки облдержадміністрацій та Пенсійного Фонду України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас