Меркель вперше відвідає Україну 23 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель вперше відвідає Україну 23 серпня

Світ
239
Канцлер Німеччини Ангела Меркель в суботу, 23 серпня 2014 р. відвідає Київ для переговорів з українською владою. Про це повідомив прес-секретар Меркель Штеффен Зайберт в своєму Twitter.
“Канцлер Меркель в суботу проведе переговори з Президентом Порошенко, прем’єр-міністром Яценюком та місцевими українськими політиками під час поїздки в Київ”, – повідомив Зайберт.
У прес-службі Меркель уточнюють, що після зустрічей із Порошенко і Яценюком канцлер ФРН планує зустрітися з мерами українських міст.
Згідно з повідомленням прес-служби уряду Німеччини, під час зустрічей буде обговорюватися нинішня ситуація в Україні, відносини з Росією. Сторони також обговорять конкретні способи підтримки України в умовах нинішньої кризи.
Нагадаємо, 18 серпня міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель найближчим часом відвідає Україну. “Канцлер Німеччини не просто приїде до нас, вона приїде напередодні національного свята. І я, знаючи німецьку політичну і дипломатичну традицію, можу сказати, що це – абсолютно унікальний факт… Цей візит, я дуже сподіваюся, буде дуже цікавим, з важливими меседжами. І звичайно, це вияв підтримки особисто федерального канцлера, це вияв підтримки Німеччини як ключової держави Європейського союзу і всього ЄС”, – заявив Клімкін.
16 серпня Президент України Петро Порошенко запросив федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель відвідати Україну 18-24 серпня.
Меркель ще не бувала з візитом в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас