Найбільший страховик Австралії планує залучити $ 1,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший страховик Австралії планує залучити $ 1,5 млрд

Фондовий ринок
132
Найбільший австралійський страховик за обсягом премій QBE Insurance Group Ltd. планує залучити $ 1,5 млрд за рахунок розміщення акцій, а також продажу окремих активів.
Страховик, який одержує близько 75% премій від операцій за межами Австралії та Нової Зеландії, продасть акції інституціональним інвесторам на загальну суму $ 750 млн.
В QBE відзначають, що залучення коштів покликане “послабити невизначеність щодо достатності капіталу компанії за рахунок зміцнення і підвищення гнучкості її балансу”.
Залучений капітал буде спрямований, головним чином, на викуп та погашення конвертованих субординованих облігацій на суму $ 500 млн.
Крім цього, страховик планує продати посередницький бізнес в США, підрозділ QBE Lenders Mortgage Insurance Ltd., що займається страхуванням іпотеки, а також підготувати до продажу операції в Центральній і Східній Європі.
Чистий прибуток QBE в січні-червні 2014 року впав на 18% – до $ 392 млн. Торік компанія зафіксувала збиток вперше за 12 років у зв’язку з крупними списаннями північноамериканського підрозділу.
Валовий обсяг премій страховика за цей період скоротився на 10% – до $ 8,5 млрд, головним чином, через зниження показника в Європі та Північній Америці.
Згідно з прогнозом QBE, за підсумками всього року валовий обсяг премій складе $ 16,6- $ 17 млрд.
Торги акціями компанії на її прохання призупинені у вівторок, з початку цього року їх вартість впала на 7%.
Нагадаємо, історія QBE нараховує більше 125 років, компанія зробила близько 135 придбань з 1982 року і в даний час працює в 43 країнах, де її штат перевищує 17 тис. осіб.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас