Естонія та Фінляндія планують прокласти об'єднуючий газопровід через Фінську затоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія та Фінляндія планують прокласти об'єднуючий газопровід через Фінську затоку

Енергетика
264
Естонія та Фінляндія планують продовжити по дну Фінської затоки газопровід Balticconnector, котрий поєднує газові системи двох країн.
Як говориться в поширеному у вівторок повідомленні операторів газотранспортних мереж Естонії AS EG Vorguteenus та Фінляндії Gasum OY, Європейській комісії представлено спільне клопотання про фінансування досліджень з прокладання газопроводу.
Як повідомив голова правління AS EG Vorguteenus Сергій Єфімов, за підтримки фінансування з боку Єврокомісії планується, зокрема, “провести на суші і в територіальних водах Естонії інженерно-геологічні дослідження по трасі газопроводу, скласти проекти газопроводу як у відкритому морі, так і на суші та інші дослідження, необхідні для клопотання фінансування будівництва Balticconnector”.
Проекти планується представити об’єднанню європейських енергосистем CEF Energy в 2017 році, зазначив Єфімов.
Газопровід Balticconnector об’єднає газотранспортні мережі Естонії та Фінляндії, дозволить Gasum OY зберігати газ в Інчукалнському підземному сховищі в Латвії, запропонує балтійському регіону альтернативне джерело постачання газу і стане основою створення єдиного ринку газу в регіоні, вважають фахівці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас