Великобританія виділить 1 мільярд фунтів стерлінгів для гуманітарної допомоги Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія виділить 1 мільярд фунтів стерлінгів для гуманітарної допомоги Україні

Світ
1592
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном. Про це повідомляє прес-служба президента України.
Британський прем’єр ще раз запевнив у своїй твердій і послідовній підтримці України і дій Президента. Він також поцікавився питанням про гуманітарну допомогу, яка слідує в Луганськ. Президент поінформував про останній розвиток подій, а також про те, що українська частина міжнародної гуманітарної допомоги в рамках місії Червоного Хреста слідує в Луганськ. Порошенко висловив стурбованість ситуацією на кордоні, зокрема, тим, що через відкриту частину кордону в Україну продовжує надходити важка військова техніка і озброєння з Росії.
Співрозмовники обговорили міжнародні зусилля для діалогу про можливості врегулювання ситуації на Донбасі, а також перспективи розширення військово-технічного співробітництва. Кемерон повідомив, що Великобританія готова фінансово підтримати Україну в рамках програми в один мільярд фунтів стерлінгів, які вона виділяє для гуманітарної допомоги ООН.
Нагадаємо, напередодні Петро Порошенко обговорив з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель питання німецької фінансової допомоги для відновлення інфраструктури Донбасу.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас