Управління активами набирає популярності в Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Управління активами набирає популярності в Китаї

Світ
295
Китайські домогосподарства збільшили обсяг заощаджень в продукти з управління до рекордної суми 12,7 трлн юань ($ 2,1 трлн), на тлі того, як уряд робить спроби щодо запобігання вибуху на ринку житла.
Рекордний обсяг збільшився на 24% протягом першого півріччя з кінця минулого року, свідчать дані китайської служби реєстрації фінансів в фондах управління добробутом.
Середня річна прибутковість склала 5,2% порівняно з 3% для еталонного річного депозиту.
На тлі того, що з’являються ознаки ослаблення попиту і зростання ризиків високоприбуткових продуктів, продажі послуг з управління фінансами продовжать рости.
Для банків, більше 12-кратне збільшення вартості продуктів з 2009 р призвело до зростання вартості фондування, що загрожує зниженням прибутку.
“Порівняно з трастовими продуктами, продукти в галузі управління фінансами менш ризиковані”, заявив Цао Ян аналітик Shanghai Pudong Development Bank Co.
Уряд Китаю намагається стримати ризики на банківській системі, яка знаходиться поза офіційною, при збереженні економічного зростання на тлі спаду на ринку нерухомості, і самого слабкого зростання з 1990 р.
Обсяг фінансів, переданих в управління трастовим компаніям, зменшився в червні, свідчать дані Асоціації трастових компаній Китаю. Цього року інвестори влаштували акції протесту перед деякими банками після затримки виплат по трастовим продуктам.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас