Норвегія має намір полегшити вихід на ринок України для експортерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвегія має намір полегшити вихід на ринок України для експортерів

Світ
1203
Норвегія має намір підтримати свою рибну галузь, полегшивши для експортерів вихід на ринок України. Про це заявила міністр рибного господарства Норвегії Елізабет Аспакер, яка зустрілася з керівництвом професійних об’єднань норвезьких виробників і експортерів морепродуктів.
“Представники бізнес-спільноти внесли низку конструктивних пропозицій, і сьогодні ми готові оголосити про перші заходи (спрямовані на підтримку галузі)”, – зазначила міністр.
Серед заходів, які повинні мінімізувати збиток, завданий галузі введеною Росією забороною на імпорт норвезької риби і морепродуктів, більшість спрямована на полегшення доступу норвезьких експортерів риби на ринок України та розширення економічних контактів між країнами. Так, зокрема, урядове агентство з питань експортного кредитування має намір надати гарантії рефінансування норвезьким компаніям, які поставляють свою продукцію в Україну. Норвезьке міністерство також оголосило про зміцнення співпраці з українською ветеринарною владою.
Також було оголошено про завершення переговорів з питання про створення двосторонньої норвезько-української комісії з торгівлі, ділового і економічного співробітництва. Очікується, що відповідні домовленості будуть укладені вже цієї осені. Як вказано в заяві, поширеній міністерством, комісія дозволить домогтися “поліпшення ринкових умов для норвезьких морепродуктів”.
Аспакер також зазначила, що представники галузі підтримують здійснювану урядом країни фіордів зовнішню політику.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас