Україну чекає другий транш від МВФ наприкінці серпня - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну чекає другий транш від МВФ наприкінці серпня - міністр

Кредит&Депозит
925
Україну чекає другий транш від Міжнародного валютного фонду наприкінці серпня, оскільки всі необхідні умови для цього виконані. Про це заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета.
“Практично всі заходи, які були необхідні для отримання другого траншу від МВФ виконані, тому ми чекаємо цей транш в 1,5 млрд. дол. Ми очікуємо формального рішення директорів Фонду, яке відбудеться в двадцятих числах серпня. Міжнародні фінансові організації – такі як МВФ і Світовий банк – рухаються в тандемі, і якщо ми отримали позитивне рішення Світового банку, то у нас достатньо багато підстав очікувати позитивного рішення і від МВФ також”, – сказав Павло Шеремета.
Він нагадав, що 8 серпня з директором Світового банку було підписано угоду про першу позику на політику розвитку у фінансовому секторі на 500 млн. дол. Таким чином, за словами глави Міністерства, в серпні Україна розраховує отримати від міжнародних фінансових установ близько 2 млрд. дол. надходжень, що дозволить спрямувати зусилля на макроекономічну стабілізацію.
“Взагалі всі ці гроші підуть до бюджету. Тобто фактично на всі бюджетні витрати у нас буде ще плюс 2 млрд. дол.”, – пояснив міністр.
Але, разом з тим, керівник Мінекономрозвитку зазначив, що вважає цілком справедливими і актуальними вимоги міжнародних фінансових установ і, насамперед, українців рухатися швидше шляхом реформ. Також він акцентував на готовності українського уряду до прискорення проведення реформ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас