Майже революція: Рада прийняла в 1-му читанні законопроект про люстрацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже революція: Рада прийняла в 1-му читанні законопроект про люстрацію

Казна та Політика
6566
Народні депутати прийняли в першому читанні законопроект № 4359а “Про очищення влади”. За відповідне рішення проголосували 252 депутати.
Авторами законопроекту № 4359а “Про очищення влади” виступили народні депутати Юрій Дерев’янко (позафракційний), Віталій Журавський (“Економічний розвиток”), Олег Тягнибок (фракція “Свобода”), Сергій Соболєв (фракція “Батьківщина”), Віктор Чумак (фракція “Удар”), Леонід Ємець (“Батьківщина”), Олег Бондарчук (“Свобода”), Олег Осуховський (“Свобода”), Юрій Сиротюк (“Свобода”), Валерій Пацкан (“Удар”), Сергій Каплін (“Удар”), Ярослав Гінка (“Удар”), Роман Чернега (“Удар”), Павло Різаненко (“Удар”) та Юрій Благодир (група “Суверенна європейська Україна”).
Цей законопроект передбачає проведення відповідної процедури перевірки при вирішенні питання про можливість призначення особи, як суб’єкта перевірки, на посаду в органах влади, а також організація процедури перевірки осіб, які є суб’єктами перевірки на відповідність певним законопроектом критеріям, з метою вирішення питання про можливість їх подальшого перебування на відповідній посаді.
“Стосовно осіб, які претендують на зайняття посади державного службовця, за їх письмовою згодою проводиться перевірка в порядку, встановленому законом України “Про очищення влади”. У разі прийняття на державну службу на конкурсній основі така перевірка проводиться після проведення конкурсу стосовно осіб, які рекомендовані для призначення на посаду”, – йдеться в документі.
Детальніше з законопроектом можна ознайомитися тут.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас