Ціни на весь хліб у Києві хочуть підняти ще на 20% - це вимога пекарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на весь хліб у Києві хочуть підняти ще на 20% - це вимога пекарів

Казна та Політика
819
У столиці знову можуть зрости ціни на продукт №1. На цьому наполягають столичні пекарі. У квітні цього року ціни на хліб вже підвищували на 6-20%, але тоді подорожчання торкнулося всіх сортів, крім соціальних: для «Печерського» (3,38 грн), «Українського домашнього подового» (3,16) і «Арнаута» (3 грн) ціни залишили колишніми. Цього разу зросте і вартість соцхліба.
У «Київхлібі» запевняють, що соціальні сорти подорожчають максимум на 30 коп., а всі інші – подорожчають в середньому на 20% (50 коп. – 1 грн). «Останній перегляд цін в квітні не врахував в повному обсязі постійно зростаючі витрати на виробництво, і покрив лише частину витрат. Щоб їх покрити, потрібно підвищити ціни на хлібобулочні вироби на 20%», – йдеться в зверненні «Київхліба» до мера Кличко.
«Ми обговорювали це питання з Мінагропромом. Ми розуміємо ситуацію, тому на соцсорти ціни підвищаться лише на 30 копійок (не більше 10%. – Авт.).»- Повідомив «Сегодня» глава правління «Київхліба» Володимир Череда. Таким чином, «Печерський» коштуватиме 3,68 грн, «Український домашній подовий» – 3,46 і «Арнаут» – 3,30 грн. Пекарі необхідність підвищення цін пояснюють зростанням тарифів на компослуги, газ і борошно. «Електроенергія виросла на 15%, борошно – від 6% до 20%! Про ціни на газ взагалі мовчу, – каже Череда. – Вперше за весь час у нас утворилася заборгованість по зарплаті! Слава богу, вчора виплатили, хоча повинні були ще 7 липня. Збитки тільки за червень місяць склали 5,5 млн грн. Виробництво знаходиться під загрозою зриву. І, як наслідок, – мільйони жителів київського регіону можуть залишитися без соціально важливого продукту».
Кияни подібну ініціативу не сприйняли радо: «Електрика дорожчає, газ дорожчає, вода теж дорожчає, а тепер і хліб! Тільки зарплати і пенсії на одному місці стоять! Де грошей набратися на всі ці підвищення?», – Скаржиться пенсіонерка Валентина Макарівна. А в КМДА вивчають економічні обгрунтування такої ініціативи. «Ми створили робочу групу, яка вивчає аргументи і обгрунтування «Київхліба». Поки рішення не прийнято», – заспокоюють в управлінні цінової політики КМДА.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас