Україна хоче заощадити близько 22 млрд гривень - на зменшенні енергетичної залежності від РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна хоче заощадити близько 22 млрд гривень - на зменшенні енергетичної залежності від РФ

Енергетика
1007
Україна має намір заощадити приблизно 22 млрд гривень (або близько 1,7 млрд дол.) від зменшення енергетичної залежності від Росії. Про це на брифінгу в Києві повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає прес-служба АПУ.
“У нафтогазовій галузі акцент зроблений на підвищення частки нафти і газу власного видобутку і зменшення залежності від поставок з РФ. Очікуваний економічний ефект – близько 11 млрд грн і стільки ж від скорочення корупційної складової”, – наголошується в повідомленні.
Зокрема, такий прогноз закладений у концепції реформування системи регуляторної політики, розробленої АПУ спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.
Концепція з 800 дерегуляційних ініціатив в загальноекономічному вимірі стосується скорочення перевірок, ліцензій, дозволів, регламентів, сертифікатів, приписів, а також, ліквідації цілих підрозділів і державних регулюючих установ.
Розробники реформ відзначили, що за умови підтримки цих ініціатив Верховною Радою ефект від реалізації першого етапу очікується вже через рік – в 2015 р.
Нагадаємо, 16 червня 2014 р. Росія припинила поставки газу Україні через борги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас