Alibaba продала кредитний бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba продала кредитний бізнес

Світ
635
Китайський гігант електронної комерції – компанія Alibaba Group Holdings – продав свій кредитний бізнес напередодні майбутнього продажу акцій.
В останньому звіті, направленому регуляторам США, Alibaba повідомила, що продала бізнес з кредитування малого та середнього бізнесу компанії Small and Micro Financial Services Company за $ 518 млн.
Угода підлягає затвердженню регулюючих органів. Small and Micro Financial Services є материнською компанією China’s Alipay.
Подібно до американської PayPal, Alipay обробляє платежі торговців та клієнтів Alibaba.
Alipay була частиною корпоративної структури. Однак вона відокремилася в 2011 р відповідно до нових регулятивних норм.
Раніше Alibaba офіційно оголосила про те, що її американські депозитарні розписки будуть торгуватися на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) під символом BABA. Відповідну заяву сьогодні було зроблено в рамках підготовки до IPO.
Вперше свої плани щодо IPO компанія Alibaba окреслила ще в березні, і вже тоді багато аналітиків заявили, що найбільш вірогідним для розміщення паперів китайського гіганта стане саме NYSE. Для самої нью-йоркської площадки розміщення Alibaba вкрай вигідне, так як оператор отримуватиме достатньо крупну комісію за рахунок лістингу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас