Росія засекретить дані про родовища газу і нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія засекретить дані про родовища газу і нафти

Енергетика
1394
Комісія з екологічної безпеки Радбезу Росії на спеціальному засіданні доручила профільним відомствам розробити заходи з перешкоджання передачі геологічної інформації іншим країнам.
В матеріалах, які були оприлюднені на засіданні, йдеться, що зараз відомостями про мінерально-сировинну базу Росії володіють дві найбільші американські компанії в галузі геологічного аудиту: Miller & Lents і DeGolyer & MacNaughton.
Для “захисту інформації про запаси нафти і газу”, комісія доручила створити національну систему в галузі аудиту запасів корисних копалин. В даний час збором цих відомостей займаються Держкомісія з запасів (ДКЗ) і Центральна комісія з розробки (ЦКР) при Роснадра.
Міністр природних ресурсів і екології РФ Сергій Донський підтвердив інформацію про створення національного аудиторського агентства.
“Мінприроди обговорює з нафтовими компаніями ризики заборони вивозу первинної геологічної інформації за межі Росії. У нас є важіль, який дозволяє контролювати її експорт: це спеціальний регламент Росприроднагляду і обов’язкове отримання дозволу на вивезення інформації від Мінпромторгу. Ці механізми в разі необхідності дозволяють обмежити витік такої інформації”, – зазначив Донський.
Нагадаємо, в липні США і Євросоюз обмежили поставки технологій та обладнання для нафтової галузі Росії. Зокрема, ЄС заборонив експорт обладнання для нафтової галузі, призначеного для глибоководного видобутку палива, у тому числі в Арктиці.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас