Рада створила в Криму "спеціальну вільну економічну зону": деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада створила в Криму "спеціальну вільну економічну зону": деталі

Казна та Політика
2889
Народні депутати підтримали в другому читанні законопроект № 4032а “Про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні Криму та особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України (друге читання із скороченням терміну підготовки)”. За відповідне рішення проголосували 227 нардепів.
Даний законопроект пропонує внести доповнення в перехідні положення Податкового кодексу України, згідно з якими “на тимчасово окупованій території України відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, регулюються законом України “Про податковий і митний контроль у вільній економічній зоні Криму і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій частині території України”, з урахуванням закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”.
Проектом закону пропонується створити спеціальну вільну економічну зону в межах півострова Крим строком на 10 років, визначити особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій частині території України, а також врегулювати окремі відносини між фізичними і юридичними особами, які перебувають на території вільної економічної зони Криму і за її межами
Як наголошується в законопроекті, цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування і втрачає чинність з моменту повернення тимчасово окупованої території під загальну юрисдикцію України за умови попереднього і повного відшкодування збитків, нанесених внаслідок такої тимчасової окупації, в тому числі моральних збитків примусово переміщених осіб.
Згідно з пояснювальною запискою, даний проект закону спрямований на збільшення капіталізації та збереження дохідності юридичних осіб, евакуйованих з тимчасово окупованої території, а також для підтримки рівня життя громадян, добровільно або примусово евакуйованих з тимчасово окупованої території.
Нагадаємо, в першому читанні цей законопроект був підтриманий народними депутатами 19 червня 2014 р. За відповідне рішення тоді проголосували 241 нардеп.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас