Україна може отримати другий транш кредиту МВФ вже у вересні - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати другий транш кредиту МВФ вже у вересні - експерт

Кредит&Депозит
887
МВФ виділить Україні другий транш кредиту, імовірно, вже у вересні, хоча є певні ризики відтягування виділення цього траншу. Про це під час прес-конференції на тему “На які поступки піде Україна для отримання другого траншу кредиту МВФ?” зазначила провідний науковий співробітник відділу валютно-фінансових відносин Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України Олена Сльозко.
“Якщо ми подивимося ретроспективу кредитування України за роки незалежності, всі три кредити stand by і техніку отримання кредиту, то паніки тут не повинно бути. Другий транш кредиту видається не відразу, а після виконання певних умов. Не треба думати, що вони нам не дадуть”, – зазначила Сльозко.
За її словами, виділення кредиту можливе вже у вересні.
Сльозко назвала ризики, які можуть вплинути на відтягування виділення траншу.
“Завжди МВФ, коли передвиборна ситуація, відтягує транші, свої кредитування. Війна не війна, військові дії на сході країни, і в багато статистичних даних вносяться, коли визначать, і чисельність населення, і макроекономічні показники кримського регіону, Донбасу та Луганська. І тут виникло питання в статистиці, чи включають всі дані. І МВФ у цьому дещо не згоден. Не знайшли консенсус. Брати ці регіони чи не брати, тому що Крим-то відійшов, а Донбас і Луганськ – це українська територія”, – пояснила провідний науковий співробітник Інституту світової економіки і міжнародних відносин.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас