Глава Центрального банку Індії закликає направити гроші малозабезпеченим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Центрального банку Індії закликає направити гроші малозабезпеченим

Світ
168
Глава Центрального банку Індії Рагурам Раджан закликав уряд до прямого фінансування бідних верств населення, замість того щоб надавати послуги, заявивши, що гроші звільнять мільйони людей від корумпованих чиновників і політиків.
Живі гроші нададуть простим людям право купувати товари, формуючи альтернативу державним монополіям і створюючи конкуренцію в приватному секторі, заявив Раджан під час виступу в Мумбаї.
План прем’єр-міністра Нарендра Моді з відкриття банківських рахунків для малозабезпечених полегшить переказ грошей, підкреслив Раджан.
“Одна з найбільших небезпек для зростання країн – це пастка для доходів середнього класу, коли клановий капіталізм породжує олігархів, що сповільнюють зростання”, – зазначив глава індійського ЦБ.
“Для того щоб уникнути цієї пастки і зміцнити демократичні інститути, засновані нашими лідерами 67 років тому, ми повинні поліпшити соціальні послуги, особливо ті, які націлені на бідних”, – вважає він.
Переглянуті механізми субсидій, які в п’ять разів зросли за останнє десятиліття, допоможуть Моді скоротити дефіцит і підтримають Раджана в його боротьбі проти другої за швидкістю темпів інфляції в Азії.
Приблизно близько половини державних витрат на базові послуги не доходить до простих громадян зважаючи на неефективність управління і виконання, йдеться в звіті McKinsey & Co., випущеному раніше цього року.
Раніше влада Індії затвердила правила створення та лістингу інвестиційних фондів нерухомості (REIT) в рамках відкриття ринку обсягом $20 млрд, повідомило агентство Bloomberg.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас