Фінляндія готується до "повітряних" санкцій РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінляндія готується до "повітряних" санкцій РФ

Світ
1107
Фінляндія готується до нових санкцій з боку Росії, про це сьогодні заявило міністерство транспорту країни. Очікується, що РФ може закрити повітряний простір для авіакомпаній країн, що приєдналися до антиросійських санкцій.
Міністр транспорту та місцевого самоврядування Фінляндії Паула Рісікко повідомила, що у неї є інформація про санкції з боку Росії і вони можуть бути введені найближчим часом. Про це пише місцева газета Ilkka і Pohjalainen.
“Можливе закриття повітряного простору торкнеться як національної авіакомпанії Finnair, так і компанії Finnavia, відповідальної за управління аеропортами та аеронавігацію країни”, – йдеться в заяві Рісікко. Вона також зазначила, що в даний час розробляється план дій, на випадок якщо Росія все ж введе заборону на польоти для західних компаній.
І готуватися насправді є до чого. З аеропорту “Вантаа” у столиці Фінляндії Гельсінкі через Сибір літають в п’ять азійських міст: Пекін, Токіо, Сеул, Осаку і Нагоя. Для Finnair, наприклад, азійські маршрути – це майже половина доходу. Аеропорт “Вантаа” для азійсько-європейських маршрутів взагалі є четвертим за значимістю.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас