Росії пригрозили новими санкціями за "самовільну" гуманітарну допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росії пригрозили новими санкціями за "самовільну" гуманітарну допомогу

Світ
2685
США та Італія виступають проти надання Росією гуманітарної допомоги Донбасу без узгодження з київськими властями. Відповідна позиція була висловлена ​​в ході проведеної у понеділок, 11 серпня, телефонної розмови між президентом Сполучених Штатів Бараком Обамою і італійським прем’єром Маттео Ренці.
«Що стосується України, президент і прем’єр-міністр розглянули ситуацію, що складається і повторили, що будь-яке втручання під виглядом “гуманітарної” допомоги повинне здійснюватися тільки з офіційної, вираженої згоди і дозволу уряду України», – наголошується в повідомленні.
Співрозмовники відзначили зусилля українського уряду, спрямовані на те, щоб доставити гуманітарну допомогу через Міжнародний Комітет Червоного Хреста та «інші авторитетні міжнародні організації».
Обама і Ренци погодилися, що будь-які російські кроки, які не відповідають цим вимогам, були б «неприйнятними». На їх думку, подібні дії будуть порушувати міжнародне право і приведуть до додаткових санкцій.
В понеділок Росія спільно з представниками МКЧХ запропонувала направити в Україну гуманітарний конвой. За словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, колона попрямує на південний схід України найближчим часом, причому питаннями даної акції займається МНС Росії без втручань військових.
Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що не має нічого проти гуманітарної місії в Луганськ в тому випадку, якщо вона буде міжнародною.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас