Голодна Росія: з полиць московських магазинів пропадають продукти (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голодна Росія: з полиць московських магазинів пропадають продукти (ФОТО)

Світ
10156
Указ прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва про введення ембарго на цілий ряд категорій продовольства з ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії, вже позначився на полицях російських магазинів. Особливо постраждали від нововведення продуктові торговельні точки, які робили ставку на імпорт. Так, російський фотограф Антон Білицький оприлюднив знімки порожніх полиць в магазина Metro C&C, розташованого на пр. Миру в Москві. Там, де ще недавно красувалися йогурти, сири і ковбаси з усіх країн Європи, тепер залишилася лише російська продукція, а подекуди – й зовсім нічого.
Більш інших, зазначають російські ЗМІ постраждали торгові підприємства, що надають так звані “елітні” продукти, зокрема мережа московських магазинів “Азбука вкуса”. Французькі сири пармезан і брі, італійська моцарелла, німецькі ковбаси та іспанський хамон – все це заможні москвичі змели з прилавка ще в перший день після виходу указу. Менеджери торговельної мережі судорожно намагаються відшкодувати прогалину в поставках товарами з країн, які не оголошували санкції проти Росії і, відповідно, не потрапили під відповідні – зокрема, Аргентини та Бразилії.
Цікаво, що до переліку санкцій Путіна не потрапив європейський алкоголь. Фінська горілка і французькі вина як і раніше будуть поставлятися в Росію без обмежень. А ось закуску росіянам тепер доведеться вибирати виключно вітчизняну.
Так, в перелік заборонених продуктів увійшли:
- М’ясо великої рогатої худоби, свіже, охолоджене або заморожене;
- Свинина, свіжа, охолоджена або заморожена;
- М’ясо та харчові субпродукти свійської птиці;
- М’ясо солоне, в розсолі, сушене чи копчене;
- Риба і ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні;
- Молоко і молочна продукція;
- Овочі, їстівні коренеплоди і бульбоплоди;
- Фрукти і горіхи;
- Ковбаси та аналогічні вироби з м’яса, м’ясних субпродуктів або крові, готові харчові продукти, виготовлені на їх основі;
- Готові продукти, включаючи сири і сир на основі рослинних жирів;
- Харчові продукти (молоковмісні продукти, на основі рослинних жирів).
Голодна Росія: з полиць московських магазинів пропадають продукти (ФОТО)
Дивно, але більшість росіян вважає, що відповідні санкції – це правильно. Згідно з опитуванням “Левада-Центру”, тільки близько 25% росіян вважають, що санкції можуть створити серйозні проблеми для їх родин і вдарити по них особисто. На користь відповідних санкцій висловилися понад 70% опитаних. Таке ж число росіян підтримало рішення Россільгоспнагляду про заборону овочів і фруктів, нібито заражених шкідниками.
Голодна Росія: з полиць московських магазинів пропадають продукти (ФОТО)
Голодна Росія: з полиць московських магазинів пропадають продукти (ФОТО)
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас