Як проходить "третя хвиля мобілізації" - версія адміністрації Президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як проходить "третя хвиля мобілізації" - версія адміністрації Президента

Казна та Політика
4874
Нинішня хвиля мобілізації проходить більш організовано і послідовно, запевнив перший заступник голови АП Юрій Косюк.
Третя хвиля часткової мобілізації в Україні проходить більш організовано, на відміну від попередніх етапів, вважає перший заступник голови адміністрації президента (АП) України Юрій Косюк.
“Були враховані помилки попередніх хвиль, а тому нинішня проходить куди більш організовано і послідовно”, – цитує його слова Інтерфакс-Україна.
При цьому Косюк вважає передчасним говорити про можливість проведення нових етапів мобілізації. “Що стосується майбутніх хвиль мобілізації, то загадувати поки рано – все залежить від подальшого розвитку ситуації. В одному я впевнений точно: Україна буде готова захищати себе від агресії так, як вважатиме за потрібне”, – підкреслив Косюк.
Закон про третьому етапі часткової мобілізації набув чинності 24 липня.
Раніше військовий комісар київського міського військкомату полковник Кидонь Володимир повідомляв, що за неявку мобілізованих за повістками в Києві 49 повідомлень вже відправлені в прокуратуру, а також відкрито 17 кримінальних проваджень.
Нагадаємо, 21 липня президент Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект про затвердження указу Про часткову мобілізацію. Рада 232 голосами схвалила указ Порошенко про часткову мобілізацію.
23 липня президент підписав закон № 1595-VII Про затвердження указу президента України “Про часткову мобілізацію”. Призиватися будуть переважно офіцери та сержанти запасу всіх військових спеціальностей – до 45 років, рядовий склад в запасі всіх військових спеціальностей – до 40 років, а також вищий офіцерський склад всіх військових спеціальностей – до 60 років.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас