Прощавай Росія: виробник «російського iPhone» до кінця року переїде до Канади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прощавай Росія: виробник «російського iPhone» до кінця року переїде до Канади

Світ
2825
Компанія Yota Devices – розробник «російського iPhone» – найближчим часом переведе свою штаб-квартиру з Москви в Торонто або Ватерлоо. Переїзд відбудеться до кінця нинішнього року, повідомив канадському виданню Financial Post виконавчий директор компанії Влад Мартинов.
На новому місці виробник мобільних пристроїв планує залучити «таланти з Канади», які залишилися без роботи після скорочень в BlackBerry, розповів Мартинов. «Серед них є блискучі інженери», – зазначив топ-менеджер.
З 150 співробітників Yota Devices щонайменше 15 раніше трудилися в BlackBerry, йдеться у публікації видання від 6 серпня. На компанію також працюють кілька колишніх співробітників Nokia.
Протягом наступного року Yota Devices планує за участю інвестиційного банку Jacob залучити в капітал $ 100 млн, також в планах компанії – вихід на фондову біржу в Торонто до 2015 року.
Мартинов емігрував до Канади в 2000 році, там же проживають деякі інші керівники Yota Devices, стверджує Financial Post. У публікації йдеться, що на сьогоднішній день 70% персоналу компанії працюють за межами Росії.
Yota Devices – російська приватна компанія, основною діяльністю якої є розробка та виробництво високотехнологічного абонентського LTE-обладнання (смартфони, модеми, роутери). З моменту заснування в 2009 році компанія реалізувала більше 3 млн пристроїв зв’язку покоління 4G.
В грудня 2013 року виробник представив смартфон власної розробки – YotaPhone. Головною особливістю пристрою є наявність чорно-білого дисплея на звороті смартфона, виконаного за технологією електронного чорнила. Ця опція дозволяє дублювати на додатковий екран всі інформаційні повідомлення, не витрачаючи при цьому заряд смартфона.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас