ЦБ Росії і Китаю домовилися про валютні свопи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії і Китаю домовилися про валютні свопи

Світ
582
Центробанки Росії і Китаю погодили договір про валютні свопи. Угода дозволить розширити можливості російської і китайської валют у взаємних торговельних розрахунках в обхід використання доларів США та/або євро.
За даними ЗМІ, Банк Росії і Народний банк Китаю погодили проект угоди про свопи в національних валютах. У відповідь на запит агентства з даної теми в прес-службі ЦБ РФ зазначили:
“Зміст проекту угоди Банку Росії і Народного банку Китаю про свопи в національних валютах погоджено сторонами, проект перебуває у високій стадії готовності. Угода буде стимулювати подальший розвиток прямої торгівлі юанями і рублями на внутрішніх валютних ринках Росії та Китаю”.
У російському ЦБ також зазначили, що угода стане додатковим інструментом, який дозволить забезпечити міжнародну фінансову стабільність. При цьому, договір про свопи також надасть можливість залучення грошової ліквідності в критичних ситуаціях.
8 липня цього року в ЦБ повідомили про переговори з даного питання в рамках поїздки глави центробанку Ельвіри Набіулліної в Китай. Було відзначено, що двостороння угода щодо валютних свопів в національних валютах може бути підписана найближчим часом.
Ідея створення нових механізмів з управління взаємними валютними резервами Росії і Китаю була висунута президентом Росії Володимиром Путіним в Шанхаї в травні цього року. Валютні свопи можуть розглядатися як один із заходів, які дозволять зробити рубль і юань більш стійкими, що, в свою чергу, дозволить зробить позитивний вплив на стійкість світової фінансової системи.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас