ДФС оштрафувала ТММ на 199,1 млн - компанія оскаржить рішення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС оштрафувала ТММ на 199,1 млн - компанія оскаржить рішення

Казна та Політика
910
Представники ДФС Святошинського району Києва 6 серпня вручили представникам девелоперсько-будівельної компанії “Фірма” Т.М.М.” – ТОВ (Київ) повідомлення-рішення про застосування штрафних санкцій на суму 199 млн 127,4485 тис. грн.
Як повідомляється в прес-релізі компанії в п’ятницю, податкове повідомлення-рішення для ТММ виявилося очікуваним та винесено на підставі акта повторної перевірки від 22 липня 2014 року.
“Ми категорично не згодні c рішенням податківців про накладення сфальсифікованого штрафу на ТММ. Зважаючи на те, що наші заперечення до акта повторної перевірки, в частині касових операцій, так і не були прийняті до уваги, ми плануємо оскаржити податкове повідомлення-рішення в адміністративному порядку з дотриманням порядку ст. 56 Податкового кодексу України”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, ТММ має намір вимагати звільнення всіх, за її даними, причетних до фальсифікації представників Міністерства доходів і зборів (Міндоходыв, зараз – Державна фіскальна служба України – ІФ).
За повідомленням, мова йде про вісьмох співробітників зі штату керівництва і ревізорів-інспекторів Головного управління (ГУ) Міндоходів Києва та Державної податкової інспекції Святошинського району.
“Сподіваємося, що наш публічний досвід боротьби з безвідповідальними і корумпованими чиновниками допоможе сумлінним платникам податків об’єднати зусилля, зломити цю прогнилу систему”, – зазначають в компанії.
Як повідомлялося, раніше генеральний директор компанії “Фірма “Т.М.М.” Микола Толмачов заявив, що у разі відсутності будь-якої реакції на скаргу на неправомірні, на його думку, дії податківців, а також формальну повторну перевірку внаслідок неодноразово проведеного співробітниками “Фірма “Т.М.М.” пікету ГУ Міндоходів у Києві, компанія звернеться до суду.
ГУ Міндоходів у Києві повідомило, що 3 липня в ході зустрічі керівництва контролюючих органів та компанії “Фірма “Т.М.М.” сторонами досягнуто компромісу: податківці запропонували будкомпанії протягом п’яти днів надати до контролюючих органів за місцем реєстрації свої заперечення та обставини, якщо такі не були вивчені в ході попередньої перевірки.
В свою чергу, представники Державної податкової інспекції Святошинського району зобов’язалися об’єктивно розглянути заперечення й можливі нові обставини під час повторної перевірки.
Напередодні, 2 липня, близько 200 працівників будфірми “Т.М.М.” вимагали скасувати штрафні санкції на суму 195 млн грн, застосовані Державною податковою інспекцією Святошинського району за підсумками планової виїзної перевірки компанії в квітні 2014 року.
За даними “Т.М.М.”, щоб уникнути перевірки, податківці вимагали вилучити зі статті витрат фінансової звітності компанії за підсумками 2013 року відсоткові платежі державному Ощадбанку (Київ), таким чином змінивши результати фіндіяльності “Т.М.М.” зі збитків на прибуток, що є абсолютно незаконним і фальсифікацією результатів міжнародного аудиту.
Отримавши відмову, податківці надали до підписання довідку про документальну планову виїзну перевірку від 25 квітня 2014 року, при цьому не вручивши акт перевірки, а направивши його до компанії поштою лише напередодні акції протесту 1 липня, вказавши на сфальсифіковані порушення на суму 39 млн грн у вигляді неоприбуткованої виручки.
“Т.М.М.” – Девелоперсько-будівельна компанія повного циклу. Працює на будівельному ринку України з 1994 року, є однією з провідних будівельних компаній країни.
Основні види діяльності – будівництво житлових комплексів “під ключ”, а також офісних, торгових, промислових та інфраструктурних об’єктів. З моменту свого заснування компанія реалізувала 36 проектів нерухомості загальною площею більш ніж 680 тис. кв. м в Києві, Харкові, Житомирі, Херсонській області та АРК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас