Резонанс: екс-нардепа Шпака підозрюють у розкраданні понад 100 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резонанс: екс-нардепа Шпака підозрюють у розкраданні понад 100 мільйонів

Кримінал
1132
Під час обшуку житла колишнього народного депутата вилучено предмети розкоші, 1,5 кг срібла і 1 кг золота в злитках.
Прокуратура міста Києва проводить досудове розслідування за фактом розкрадання бюджетних коштів на суму понад 100 мільйонів гривень сім’єю екс-нардепа Верховної Ради Василя Шпака. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.
Як з’ясувалося під час перевірки, у 2011-2012 роки між фермерським господарством і державним підприємством, яке очолює син Василя Шпака, було укладено договір про закупівлю техніки та обладнання на суму 110 мільйонів гривень.
Фермерське господарство належало дружині екс-нардепа. За даними ГПУ лише 9 мільйонів гривень було витрачено за цільовим призначенням. Кошти від незаконної угоди були перераховані на рахунки підконтрольних родині Шпака фіктивних підприємств.
Батькові і синові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Зараз екс-депутату обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави на суму 10 мільйонів гривень. Місцеперебування сина Василя Шпака з’ясовується. Щодо дружини екс-нардепа зараз проводяться першочергові слідчі дії, вивчається її роль і ступінь участі в цій справі. Досудове слідство триває.
При цьому, як повідомляється, під час обшуку приватного будинку екс-нардепа правоохоронці вилучили чимало предметів розкоші, серед яких золоті прикраси, наручні годинники з дорогоцінних металів відомих світових брендів, 1,5 кг срібла й 1 кг золота в злитках.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас