Аргентина подала позов проти США в Міжнародний суд ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентина подала позов проти США в Міжнародний суд ООН

Світ
1453
Аргентина подала позов проти США в Міжнародний суд ООН, розраховуючи, таким чином, якось просунутися у вирішенні боргової проблеми, пише газета The Wall Street Journal.
В позові зазначається, що рішення американського суду щодо блокування виплат за реструктуризованими облігаціями Аргентини “порушили суверенітет країни”.
Міжнародний суд повідомив, що повідомив США про поданий Аргентиною позов. Однак США не є державою-учасником Міжнародного суду ООН, і він не може почати розгляд справи доти, поки держава, проти якої подано позов, не визнає юрисдикцію суду у цій справі.
Раніше цього року американський суд зобов’язав Аргентину повністю виконати зобов’язання перед інвесторами, які відмовилися прийняти умови реструктуризації боргу, запропоновані їм країною після дефолту Аргентини в 2005 році.
Аргентина не хоче платити $1,5 млрд фондам, що домоглися судового рішення про проведення їм виплат, оскільки це ініціює хвилю аналогічних вимог з боку інших інвесторів, які не взяли більш ніж 10 років тому участі в реструктуризації боргу.
При цьому суд США заблокував всі інші платежі Аргентини кредиторам, в тому числі й вже зарезервовані в американському банку $500 млн для поточних відсоткових платежів, допоки не буде виконано судове рішення відносно фондів, через що країна знову опинилася в стані дефолту.
При реструктуризації боргу в 2005 році, яку підтримали 93% утримувачів її облігацій, Аргентина обміняла старі папери на нові з дисконтом від 75% до 79%. Однак група інвесторів на чолі з хедж-фондом Elliott Management Corp. стала відстоювати свої інтереси в судах, декілька разів за цей час намагалася заарештувати майно Аргентини. Аргентина досі не бажала розплачуватися з інвесторами-відмовниками і навіть вести з ними діалог, але після нещодавнього рішення американського суду змушена була розпочати з ними переговори.
Між тим, міжнародні банки розглядають можливість формування групи інвесторів для викупу спірного аргентинського боргу, що могло б вирішити проблему і дозволити країні відновити обслуговування свого боргу, повідомляє агентство Bloomberg.
Банки шукають інвесторів, що готові викупити аргентинські папери у групи, очолюваної Elliott Management, повідомив аргентинський мільярдер Едуардо Ернекян.
Борг Аргентини, за даними Bloomberg, становить близько $200 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас