НАТО припиняє співпрацю з РФ через її агресію на Сході України - генсек — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАТО припиняє співпрацю з РФ через її агресію на Сході України - генсек

Світ
1011
Північноатлантичний альянс припиняє співпрацю з Російською Федерацією, тому що та розгорнула військову агресію в східних регіонах України. Про це сказав генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен під час зустрічі з головою ВРУ Олександром Турчиновим, повідомляє прес-служба Верховної Ради.
Генеральний секретар НАТО А.Ф.Расмуссен заявив, що Альянс засуджує дії Російської Федерації, що спричинили порушення територіальної цілісності України і незаконну анексію Криму. У цьому контексті він зазначив, що зараз Північноатлантичний Альянс “припиняє співпрацю з Російською Федерацією, зміцнює колективну оборону для захисту всіх членів НАТО, і прийняв рішення збільшити рівень підтримки й співпраці з Україною”.
А.Ф.Расмуссен висловив сподівання, що саміт Україна-НАТО, який має відбутися у вересні, дасть змогу зробити нові конкретні кроки з налагодження продуктивної співпраці двох сторін. При цьому він зазначив, що “Україна вимагає комплексних реформ, зокрема у військовій сфері, і Верховна Рада буде відігравати тут важливу роль”.
В свою чергу Турчинов зазначив, що після початку Росією війни на Сході України і анексії території Криму в настроях суспільства з євроатлантичної інтеграції відбулися позитивні зміни.
“Негативне ставлення, через активну російську пропаганду, стало позитивним, і є розуміння того, що ця агресія є викликом не лише для України, але й всього цивілізованого світу, тому що руйнує систему колективної безпеки, вибудувану після завершення Другої світової війни”, – зазначив він.
Під час зустрічі йшлося також про необхідність активної участі України в довгострокових програмах вдосконалення військової сфери, участі у спільних навчаннях.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас