Російська влада створить "чорний список готелів" для росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська влада створить "чорний список готелів" для росіян

Світ
2495
Повальне банкрутство російських турфірм, а також неналежне ставлення до російських туристів у деяких західних готелях наштовхнуло Мінкультури на ідею створити чорний список ненадійних готелів в інших країнах.
Володимир Мединський: «Ми будемо разом з МЗС просити створювати чорні списки готелів. Готелі також демпінгують і часто вступають у зиову з туристичними компаніями, а потім викидають туристів».
Він заявив, що не розуміє, для чого росіянам потрібен відпочинок, коли вони свідомо їдуть в місця, де є ризик бути не заселеним в готель.
Раніше до складання чорного списку компаній і готелів, які «поводяться негативним чином стосовно російських туристів», приступив і Ростуризм. Багато готелів виселяють туристів, що опинилися у важкій ситуації через банкрутство деяких російських операторів.
Крім того, Ростуризм планує створити і білий список зарубіжних готелів і турфірм, які ставляться з розумінням і допомагають російським туристам, які опинилися у складній ситуації.
Володимир Мединський заявив, що в ситуації, що склалася на туристичному ринку РФ, винна не держава, а жадібні туроператори і жадібні туристи. Він вважає, що причина, зокрема, полягає в політиці демпінгу, яку проводять туркомпанії, а також в жадібності покупців туристичних послуг, що вибирають найдешевше.
Туристичний ринок сьогодні, за його словами, налічує близько 1700 приватних туроператорів, це число міністр назвав «божевільним».
Зазначимо, що з проблемами в цьому сезоні зіткнулися чимало компаній, що працюють на туристичному ринку: 1 і 2 серпня – «Ідеал-тур» і «Лабіринт», 16 липня – туроператор «Нева», майже через тиждень – компанія «Роза вітрів мир», 30 липня – туроператор «Експо-тур». Про неможливість продовжувати свою діяльність також заявив туроператор «ІнтАер».
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас