Мінфін ініціював ліквідацію Нацкомфінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін ініціював ліквідацію Нацкомфінпослуг

Казна та Політика
1140
Міністерство фінансів пропонує створити Національну комісію з фінансового нагляду на базі НКЦПФР, яка виконуватиме функції з регулювання та нагляду за ринком цінних паперів, діяльністю інших небанківських фінансових установ.
При цьому функції з регулювання та нагляду за діяльністю кредитних спілок, страхових компаній, ломбардів, бюро кредитних історій, компаній, що надають послуги лізингу та факторингу, будуть передані від Нацкомфінпослуг Національному банку.
Про це йдеться в розробленому Мінфіном законопроекті.
На думку міністерства, основним недоліком нинішньої системи регулювання та нагляду у сфері фінпослуг є її роз’єднаність (наявність трьох органів), непридатність в обміні інформацією між регуляторами, наявність міжвідомчих суперечок і витрати на утримання регуляторів.
Прийняття запропонованих проектом змін дозволить оптимізувати кількість державних контрольно-наглядових органів і скоротити витрати на їх утримання. У 2014 році видатки на утримання Нацкомфінпослуг складуть 27,4 млн грн, а НКЦПФР – 43,6 млн грн. Реформування комісій дозволить заощадити 25 млн грн.
Нагадаємо, раніше глава НБУ Валерія Гонтарєва вже говорила про можливу ліквідацію відомства. Наприкінці липня Гонтарєва заявила про те, що якщо стосовно НКЦПФР виникає мало питань, то з приводу Нацкомфінпослуг у неї інша думка, і рішення про ліквідацію відомства її не здивувало б.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас