В Україні стає все більше автомобілів-двійників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стає все більше автомобілів-двійників

Кримінал
4430
На дорогах України з’являється все більше автомобілів-двійників через діяльність шахраїв, які намагаються у будь-який спосіб заробити на довірливих або необізнаних громадянах. “Чорні бізнесмени” підробляють номери агрегатів і документи на вже існуючі та зареєстровані транспортні засоби, – повідомляють в прес-службі Департаменту ДАІ МВС України.
На двійника, як правило, дають хорошу знижку. Тому люди купують. А вже потім дізнаються, що придбали великі проблеми. Про те, що існують два ідентичні автомобілі, власник “оригінального” транспортного засобу і власник “двійника” можуть дізнатися в найнесподіваніший момент. Справжньому власнику авто починають надходити повістки з виконавчої служби з вимогою сплатити штрафи за порушення Правил дорожнього руху або виклики до суду для розгляду справи з ДТП.
При спробі перереєстрації транспортного засобу або продажу також можуть виникнути проблеми. Якщо ж документи були оформлені не на основі реальних даних, (відповідно, не внесені до бази даних ДАІ), власник такого авто зможе переміщатися на ньому лише до першого поста ДАІ.
Наприклад, один з таких випадків стався в Житомирській області. Житель Житомира і житель селища Черняхова їздили на автомобілях з однаковими номерними знаками та відомостями в техталонах, навіть не підозрюючи про існування своїх машин-двійників. Зараз правоохоронці з’ясовують, як таке стало можливо і хто причетний до шахрайства, – зазначають в ДАІ.
“Щоб ​​не потрапити на гачок шахраїв, я особисто раджу тим, хто збирається купити автомобіль, обов’язково перевіряти транспортні засоби в експертній установі на предмет достовірності номерів агрегатів, а також у базах ДАІ на предмет того, чи перебуває транспортний засіб на обліку і саме з тими номерами, які є на них. І лише після цього приймати рішення”, – заявив голова Державтоінспекції України Анатолій Сіренко.
Випадки, коли обдурені власники невдовзі залишаються і без грошей, і без жаданого транспортного засобу, далеко нерідкі. Без відповідного професійного досвіду виявити підробку часто просто неможливо.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас