Обсяг вільних коштів імперії Баффета перевалив за $50 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг вільних коштів імперії Баффета перевалив за $50 млрд

Особисті фінанси
1008
Обсяг грошових коштів Berkshire Hathaway Inc., компанії мільярдера Уоррена Баффета, перевалив за $50 млрд станом на кінець червня.
Як повідомляє агентство Bloomberg, компанія Berkshire Hathaway завершила квартал з показником вище цієї позначки вперше з того часу, як У.Баффет став її головою ради директорів і головним виконавчим директором більш ніж 40 років тому.
Станом на 30 червня обсяг коштів компанії склав приблизно $55,5 млрд, більш ніж удвічі перевищивши суму, яку, як зізнається У.Баффет, йому подобається мати на випадок, якщо його страховим ‘‘дочкам’‘ доведеться зробити надзвичайно великі виплати.
Фондовий ринок США зараз не пропонує великого вибору інвестору, який завжди говорив, що любить чекати “ідеального моменту” – можливості купити компанію за ціною, що обіцяє хороший дохід. Standard&Poor’s 500 зріс майже втричі з мінімальної позначки 2009 навіть з урахуванням падіння минулого місяця. Розмір Berkshire також є перешкодою для нових придбань, тому що деякі компанії досить великі, щоб удостоїтися уваги У.Баффета.
“Не думаю, що в списку компаній, які він мріяв би купити, багато імен”, – сказав директор з інвестицій Wedgewood Partners Inc. Девід Рольф, який бере участь в управлінні активами, в тому числі акціями Berkshire, на $8,6 млрд.
За останні кілька років 83-річний У.Баффет уклав низку дуже великих угод, посприявши збільшенню прибутку Berkshire, в числі активів якої автостраховик Geico і залізничний оператор BNSF.
Як повідомлялося, чистий прибуток компанії в II кварталі збільшився на 41% – до рекордних $6,4 млрд.
Грошові кошти Berkshire збільшуються більш ніж на $1 млрд на місяць, вимагаючи від У.Баффета нарощення інвестицій.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас