Швейцарія і Японія розширили санкції проти Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія і Японія розширили санкції проти Росії

Світ
1031
Уряд Японії схвалив введення додаткового пакету санкцій щодо Росії. Як стало відомо, до списку санкцій щодо Росії включені 40 фізичних осіб та дві компанії – кримські Чорноморнафтогаз і Феодосія.
За інформацією зовнішньополітичного відомства, до списку увійшли екс-президент України Віктор Янукович, тимчасово виконуючий обов’язки глави Республіки Крим Сергій Аксьонов, радник голови Ради міністрів Криму Рустам Теміргалієв, прокурор Республіки Крим Наталія Поклонська, “міністр оборони” проголошеної “Донецької народної республіки” (ДНР) Ігор Стрєлков, “прем’єр-міністр” ДНР Олександр Бородай та інші особи, які, на думку Токіо, “причетні до дестабілізації ситуації в Україні й анексування Росією Криму”.
Нинішні санкції передбачають заморожування банківських рахунків фізичних та юридичних осіб, які, на думку Токіо, причетні до дестабілізації ситуації в Україні й анексування Росією Криму. Повідомляється також, що Японія вводить заборону на імпорт низки товарів з Криму.
Уряд Швейцарії також розширив список санкцій у зв’язку з позицією Росії щодо України, додавши до нього ще 26 осіб. Про це повідомила у вівторок прес-секретар Федерального департаменту (міністерства) економіки, освіти і досліджень Швейцарії Марі Аве.
Заходи щодо осіб з нового списку, який повторює прізвища, що були включені 11 і 26 липня до “чорного списку” ЄС, набувають чинності сьогодні о 18:00. Водночас, як підкреслила, Аве, “мова не йде про санкції як такі, а про заходи, покликані завадити обходу міжнародних санкцій”.
До переліку, опублікованого у вівторок Державним секретаріатом економіки Швейцарії, увійшли прем’єр проголошеної ДНР Олександр Бородай, міністр безпеки ДНР Олександр Ходаковський, віце-прем’єр ДНР Олександр Калюський, міністр інформації і громадських зв’язків ДНР Олександр Хряков, прем’єр проголошеної ЛНР Марат Баширов, віце-прем’єр ЛНР Василь Нікітін, голова Верховної ради ЛНР Олексій Карякін, голова МВС ЛНР Юрій Івакін, міністр оборони ЛНР Ігор Плотницький, командир козачих військ ДНР, уродженець Донецька Микола Козицин, командир одного із загонів ополчення Олексій Мозговий.
До розширеного “чорного списку” також включені директор ФСБ Олександр Бортніков, директор Служби зовнішньої розвідки Михайло Фрадков, глава Чечні Рамзан Кадиров, секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, заступник голови Ради безпеки Рашид Нургалієв, член Ради безпеки Борис Гризлов, керівник 5-го управління ФСБ Сергій Бєсєда, депутат Держдуми Михайло Дегтярьов, губернатор Краснодарського краю Олександр Ткачов, начальник мобілізаційного управління Міністерства оборони проголошеної ДНР Павло Губарєв і його дружина Катерина Губарєва, представник командування сил ДНР Федір Березін, президент Республіки Новоросія Валерій Кауров, військові керівники ополченців Новоросії Сергій Здрилюк і Володимир Антюфєєв.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас