Гонконг провів валютні інтервенції на тлі припливу грошей з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонконг провів валютні інтервенції на тлі припливу грошей з РФ

Фондовий ринок
1608
Фінансовий регулятор Гонконгу провів інтервенцію на валютному ринку, щоб послабити зміцнення місцевої валюти на тлі зростання активності російських компаній після введення санкцій ЄС і США через дії Росії в Україні.
Управління грошового обігу Гонконгу (Hong Kong Monetary Authority, що виконує низку функцій ЦБ) в понеділок купив $925 млн в Гонконзі і Нью-Йорку, випливає з даних, опублікованих на його сайті. У липні регулятор втрутився в роботу валютного ринку вперше з грудня 2012 року і за місяць придбав $8,39 млрд, що стало максимумом з жовтня 2012 року.
Відтік капіталу з Росії в липні становить близько $2,5 млрд, відзначає Renaissance Capital Ltd. За даними ЦБ РФ, у I півріччі відтік підскочив до $74,6 млрд проти $61 млрд за весь 2013 рік.
Як повідомили Bloomberg минулого тижня два обізнаних джерела, ВАТ “Мегафон” (MOEX: MEGF) перевело близько 40% оборотного капіталу в гонконгські долари, ВАТ “Норільський нікель” (MOEX: GMKN) також тримає частину грошових коштів у цій валюті.
“Перехід на гонконгські долари стає важливим компонентом відтоку капіталу з Росії, – говорить економіст Renaissance Capital Олег Кузьмін. – Люди прагнуть передбачити можливість найгіршого розвитку подій в Україні”.
За словами валютного аналітика Bank of East Asia Ltd. Кенікса Лая, Гонконг продовжить інтервенції на валютному ринку найближчими днями, щоб зупинити зміцнення гонконгського долара.
“Гонконг – напрям для капіталу з Європи, Росії та країн Близького Сходу, оскільки інвестори шукають більш високу прибутковість в Гонконзі і в китайських акціях”, – зазначив К.Лай.
Прив’язка курсу гонконгського долара до долара США існує з 1983 року. З 2005 року Гонконг встановив валютний коридор від 7,75 до 7,85 гонконгського долара за долар США. У 2012 році Управління грошового обігу Гонконгу влило у фінансову систему загалом $13,8 млрд, щоб запобігти надмірному зростанню гонконгського долара.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас